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dc.contributor.advisor1Leonídio, Angélica Ribeiro Araújo-
dc.contributor.advisor1Latteshttp://lattes.cnpq.br/2281672994242598pt_BR
dc.creatorFelício, Pedro henrique da Cunha-
dc.creator.Latteshttp://lattes.cnpq.br/4319129307710290pt_BR
dc.date.accessioned2022-05-24T16:36:57Z-
dc.date.available2022-05-24T16:36:57Z-
dc.date.issued2022-05-13-
dc.identifier.urihttps://repositorio.ifgoiano.edu.br/handle/prefix/2534-
dc.description.abstractThe Brazilian Association of Animal Protein (ABPA) in 2020 commissioned a survey to the Center for Advisory and Market Research (CEAP) to survey the profile of the consumer of animal protein in Brazil and it was possible to observe in its results that that 98.5% of households consume some type of animal protein. Eggs are the main highlight, with 96% of presence, followed by chicken, with 94%, pork, with 80%, beef, with 79% and fish, with 65%. With the increase in chicken meat consumption in Brazil, there has been an increase in poultry production, which makes poultry farming one of the most important sectors for Brazilian agribusiness (DESOUZART, 2012). The efficiency of this chain is related to several factors, such as: improvement of lines and inputs, investments in automation technologies of the production system, control of sanitary conditions of creation, improvement of personnel regarding the handling of birds, in addition to the integrated production system ( MAPA, 2012; OLIVEIRA & NÄÄS, 2012).pt_BR
dc.description.resumoA Associação Brasileira de Proteína Animal (ABPA) no ano de 2020 encomendou uma pesquisa ao Centro de Assessoria e Pesquisa de Mercado (CEAP) para fazer um levantamento sobre o perfil do consumidor de proteína animal no Brasil e foi possível observar em seus resultados que que 98,5% dos lares consomem algum tipo de proteína animal. O ovo é o principal destaque, com 96% de presença, seguido pela carne de frango, com 94%, carne suína, com 80%, carne bovina, com 79% e peixe, com 65%. Com o aumento do consumo de carne de frango no Brasil houve incremento na produção avícola, o que faz com que a avicultura seja considerada um dos setores mais importantes para o agronegócio brasileiro (DESOUZART, 2012). A eficiência desta cadeia está relacionada a vários fatores, como: melhoramento de linhagens e insumos, investimentos em tecnologias de automatização do sistema produtivo, controle das condições sanitárias de criação, aperfeiçoamento de pessoal quanto ao manejo das aves, além do sistema de produção integrado (MAPA, 2012; OLIVEIRA & NÄÄS, 2012).pt_BR
dc.description.provenanceSubmitted by Pedro Henrique da Cunha Felício (pedro.felicio@estudante.ifgoiano.edu.br) on 2022-05-24T02:21:07Z No. of bitstreams: 1 TCC-Pedro H Felicio_word.docx2.pdf: 2282128 bytes, checksum: 1719ae8669ff4e5bdbb3a99f49802f33 (MD5)en
dc.description.provenanceApproved for entry into archive by Hevellin Estrela (hevellin.estrela@ifgoiano.edu.br) on 2022-05-24T16:36:08Z (GMT) No. of bitstreams: 1 TCC-Pedro H Felicio_word.docx2.pdf: 2282128 bytes, checksum: 1719ae8669ff4e5bdbb3a99f49802f33 (MD5)en
dc.description.provenanceMade available in DSpace on 2022-05-24T16:36:57Z (GMT). No. of bitstreams: 1 TCC-Pedro H Felicio_word.docx2.pdf: 2282128 bytes, checksum: 1719ae8669ff4e5bdbb3a99f49802f33 (MD5) Previous issue date: 2022-05-13en
dc.languageporpt_BR
dc.publisherInstituto Federal Goianopt_BR
dc.publisher.countryBrasilpt_BR
dc.publisher.departmentCampus Urutaípt_BR
dc.publisher.initialsIF Goianopt_BR
dc.rightsAcesso Abertopt_BR
dc.subjectAviculturapt_BR
dc.subjectManejo de jejum pré abatept_BR
dc.subject.cnpqCIENCIAS AGRARIAS::MEDICINA VETERINARIApt_BR
dc.titleRELATÓRIO DE ESTÁGIO CURRICULAR EM AVICULTURA/ JEJUM PRÉ-ABATE: SUA IMPORTÂNCIA DIANTE DA QUALIDADE DE CARCAÇApt_BR
dc.typeTrabalho de Conclusão de Cursopt_BR
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