Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.ifgoiano.edu.br/handle/prefix/733
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisor1Godoy, Marcelo Marcondes de-
dc.contributor.advisor1Latteshttp://lattes.cnpq.br/2592461149811108pt_BR
dc.creatorVieira, Kaliston Borges-
dc.creator.Latteshttp://lattes.cnpq.br/7437165007372143pt_BR
dc.date.accessioned2019-12-09T13:33:39Z-
dc.date.available2019-12-09T13:33:39Z-
dc.date.issued2019-11-22-
dc.identifier.urihttps://repositorio.ifgoiano.edu.br/handle/prefix/733-
dc.description.abstractThe objective of this review is to evaluate the productive performance, quantitative and qualitative parameters of carcass and meat of dairy calves and steers. The use of dairy calves and calves for the production of white and pink calves, and meat in general is very little explored, being a worldwide trend. In Brazil most dairy cattle are crossbred or taurine cattle kept on dairy farms. When proper nutritional management is employed to meet all stages of breeding, proper development is achieved, obtaining a quality carcass. The termination of dairy animals using high concentrate ratio reduces the confinement time, slaughtering young animals, with the possibility of obtaining quality carcass and meat. Brazil has great potential to produce meat from dairy animals, with animals with productive potential and various alternatives to lower the cost of production and consequently generate greater profitability for dairy farmers.pt_BR
dc.description.resumoO objetivo desta revisão é avaliar o desempenho produtivo, parâmetros quantitativos e qualitativos da carcaça e carne de bezerros e novilhos de origem leiteira. O aproveitamento de bezerros e novilhos de origem leiteiras para produção de vitelos branco e rosa, e carne de maneira geral é muito pouco explorada, sendo uma tendência mundial. No Brasil a maioria dos bovinos leiteiros são mestiços ou taurinos mantidos em propriedades produtoras de leite. Quando se emprega manejo nutricional adequado para atender todas as fases da criação há desenvolvimento adequado, obtendo uma carcaça de qualidade. A terminação de animais de origem leiteira utilizando alta proporção de concentrado reduz o tempo de confinamento, abatendo animais jovens, com a possibilidade de obter carcaça e carne de qualidade. O Brasil tem um grande potencial para se produzir carne advindas de animais de origem leiteira, tendo animais com potencial produtivo e várias alternativas para diminuir o custo de produção e consequentemente gerar maior lucratividade para os produtores de leite.pt_BR
dc.description.provenanceSubmitted by Kaliston Borges Vieira (2015103201810385@ifgoiano.edu.br) on 2019-12-06T21:23:43Z No. of bitstreams: 1 tcc_ Kaliston Borges.pdf: 1406109 bytes, checksum: 73cc25541a63020ab486a30d9c688807 (MD5)en
dc.description.provenanceApproved for entry into archive by Johnathan Diniz (johnathan.diniz@ifgoiano.edu.br) on 2019-12-09T13:33:11Z (GMT) No. of bitstreams: 1 tcc_ Kaliston Borges.pdf: 1406109 bytes, checksum: 73cc25541a63020ab486a30d9c688807 (MD5)en
dc.description.provenanceMade available in DSpace on 2019-12-09T13:33:39Z (GMT). No. of bitstreams: 1 tcc_ Kaliston Borges.pdf: 1406109 bytes, checksum: 73cc25541a63020ab486a30d9c688807 (MD5) Previous issue date: 2019-11-22en
dc.languageporpt_BR
dc.publisherInstituto Federal Goianopt_BR
dc.publisher.countryBrasilpt_BR
dc.publisher.departmentCampus Cerespt_BR
dc.publisher.initialsIF Goianopt_BR
dc.rightsAcesso Abertopt_BR
dc.subjectQualitativos da carcaça. Bezerros. Novilhos. Vitelos. Origem leiteirapt_BR
dc.subjectCarcass qualitative. Calves. Steers. Calves. Dairy originpt_BR
dc.subject.cnpqCIENCIAS AGRARIAS::ZOOTECNIApt_BR
dc.titlePOTENCIALIDADE PRODUTIVA DE MACHOS BOVINOS LEITEIROS NO BRASILpt_BR
dc.typeTrabalho de Conclusão de Cursopt_BR
Appears in Collections:Bacharelado em Zootecnia

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
tcc_ Kaliston Borges.pdf1,37 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.