Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.ifgoiano.edu.br/handle/prefix/553
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisor1Souza, Crislaine Messias de-
dc.contributor.advisor1Latteshttp://lattes.cnpq.br/0444223198516256pt_BR
dc.contributor.referee1Fernades, Kátia Roberta-
dc.contributor.referee1Latteshttp://lattes.cnpq.br/5659265742573198pt_BR
dc.contributor.referee2Golynski, Adelmo-
dc.contributor.referee2Latteshttp://lattes.cnpq.br/3047704511570084pt_BR
dc.creatorBarros, João Paulo-
dc.creator.Latteshttp://lattes.cnpq.br/5149831169466849pt_BR
dc.date.accessioned2019-08-14T17:09:41Z-
dc.date.available2019-08-14-
dc.date.available2019-08-14T17:09:41Z-
dc.date.issued2019-05-02-
dc.identifier.urihttps://repositorio.ifgoiano.edu.br/handle/prefix/553-
dc.description.abstractBrazil is an important chicken exporting country, and much of its destination is countries with specific housing restrictions related to the welfare of poultry. There was a remarkable evolution of the studies on the ambience and well-being in the poultry industry, which has great potential with respect to the information on air quality, the thermal, acoustic and luminous environment in the different stages of broiler breeding. There are several systems of production of cut birds in Brazil, thanks to the introduction of various technologies and their adaptations to each region, each with its specifications, thus making it a great challenge to provide ambience and well-being of these aviaries. It is necessary that the professionals must pay attention to the knowledge of the physiology of the bird, bioclimatic diagnosis of the microregion of production or implantation of new systems, application of the basic concepts of the ambience and well-being and detailing of the typification of the systems. Thus, an assessment of the situation of each aviary is possible so that subsequent adjustments can be made to these systems for their full functioning. There is a need to better explore all possibilities in the search for improvement of poultry systems, regardless of the degree of technology applied.pt_BR
dc.description.resumoO Brasil é um importante país exportador de carne de frango, e grande parte de seu destino são países com restrições específicas de alojamento, relacionadas ao bem-estar das aves. Houve uma notável evolução dos estudos sobre a ambiência e bem-estar na avicultura de corte, que tem grande potencial no que diz respeito às informações sobre a qualidade do ar, o ambiente térmico, acústico e lumínico nas diferentes fases de criação de frangos de corte. Há vários sistemas de produção de aves de corte no Brasil, graças a introdução de diversas tecnologias e as suas adaptações para cada região, cada um com suas especificações, tornando dessa forma um grande desafio proporcionar ambiência e bem-estar desses aviários. É necessário que os profissionais atentem ao conhecimento da fisiologia da ave, diagnóstico bioclimático da microrregião de produção ou implantação de novos sistemas, aplicação dos conceitos básicos da ambiência e bem-estar e detalhamento da tipificação dos sistemas. Assim, é possível uma avaliação da situação de cada aviário, para que posteriormente possam ser feitos os ajustes necessários nesses sistemas para seu pleno funcionamento. É preciso explorar melhor todas as possibilidades existentes na busca de aperfeiçoamento dos sistemas de criação de aves, independentemente do grau de tecnologia aplicado.pt_BR
dc.description.provenanceSubmitted by Crislaine Messias de Souza (crislaine.souza@ifgoiano.edu.br) on 2019-08-14T16:16:44Z No. of bitstreams: 1 memória_João Barros.pdf: 1648945 bytes, checksum: 03b9c5baacd93ab2be991d7b367944f9 (MD5)en
dc.description.provenanceApproved for entry into archive by Hevellin Estrela (hevellin.estrela@ifgoiano.edu.br) on 2019-08-14T17:08:49Z (GMT) No. of bitstreams: 1 memória_João Barros.pdf: 1648945 bytes, checksum: 03b9c5baacd93ab2be991d7b367944f9 (MD5)en
dc.description.provenanceMade available in DSpace on 2019-08-14T17:09:41Z (GMT). No. of bitstreams: 1 memória_João Barros.pdf: 1648945 bytes, checksum: 03b9c5baacd93ab2be991d7b367944f9 (MD5) Previous issue date: 2019-05-02en
dc.languageporpt_BR
dc.publisherInstituto Federal Goianopt_BR
dc.publisher.countryBrasilpt_BR
dc.publisher.departmentCampus Morrinhospt_BR
dc.publisher.initialsIF Goianopt_BR
dc.rightsAcesso Abertopt_BR
dc.subjectAvicultura, instalações, sistemas automatizados, sistemas convencionaispt_BR
dc.subject.cnpqCIENCIAS AGRARIASpt_BR
dc.titleAMBIÊNCIA E BEM-ESTAR NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTEpt_BR
dc.typeTrabalho de Conclusão de Cursopt_BR
Appears in Collections:Bacharelado em Zootecnia

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
memória_João Barros.pdfTrabalho de Conclusão de Curso - Bacharelado em Zootecnia1,61 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.