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Campo DCValorIdioma
dc.contributor.advisor1Cezário, Andréia Santos-
dc.contributor.advisor1Latteshttp://lattes.cnpq.br/9873397600912897pt_BR
dc.creatorAmaral, Adriely Pereira-
dc.creator.Latteshttp://lattes.cnpq.br/2117229204729804pt_BR
dc.date.accessioned2020-03-17T01:09:22Z-
dc.date.available2020-03-16-
dc.date.available2020-03-17T01:09:22Z-
dc.date.issued2018-03-05-
dc.identifier.urihttps://repositorio.ifgoiano.edu.br/handle/prefix/1125-
dc.description.abstractThe experiment was conducted at the Goiano Federal Institute - Campus Morrinhos. The objective of this study was to evaluate the effect of 0%, 0.5%, 1.0%, 1.5% and 2.0% lime levels on the silage quality of sweet corn residue. It was used to make the silos plastic buckets, equipped with a busen valve in the lid. The silos were sealed with adhesive tape, weighed and stored in a covered area at room temperature, after 77 days the total dry matter and effluent losses were evaluated. The loss of effluents resulted from the difference in weight of the bucket + sand before ensiling at the weight after the silo opening. A completely randomized design with 3 replicates and five lime levels was used. It was verified a significant effect (P> 0.05) of the lime levels on the dry matter content and on the dry matter recovery of the silage. As the level of lime increases, dry matter and dry matter recovery decrease. The average values of mineral matter showed a linear increase with the addition of lime level in the silage, but without alteration of the fermentation profile. The pH presented a linear increase with the addition of the lime level in the silage. The use of lime does not improve the quality of sweet corn residue silage.pt_BR
dc.description.resumoO Experimento foi conduzido no Instituto Federal Goiano – Campus Morrinhos. Objetivou-se avaliar o efeito dos níveis de cal 0%, 0,5%, 1,0%, 1,5% e 2,0% sobre a qualidade de silagem de resíduo de milho doce. Foi utilizado para confecção dos silos baldes plásticos, dotados com uma válvula de busen na tampa. Os silos foram vedados com fita adesiva, pesados e armazenados em área coberta, em temperatura ambiente, após 77 dias foi avaliado as perdas de matéria seca total e de efluentes. A perda de efluentes foi resultante da diferença do peso do balde + areia antes da ensilagem com o peso depois da abertura do silo. Utilizou-se delineamento inteiramente casualisado com 3 repetições e cinco níveis de cal. Foi verificado efeito significativo (P>0,05) dos níveis de cal no teor de matéria seca e na recuperação de matéria seca da silagem. Conforme aumenta o nível de cal diminui a matéria seca e a recuperação de matéria seca. Os valores médios de matéria mineral apresentaram aumento linear com a adição do nível de cal na silagem, porém sem alteração do perfil fermentativo. O pH apresentou aumento linear com a adição do nível de cal na silagem. A utilização de cal não melhora a qualidade de silagem de resíduo de milho doce.pt_BR
dc.description.provenanceSubmitted by Camila Vieira (camila.vieira@ifgoiano.edu.br) on 2020-03-16T16:34:10Z No. of bitstreams: 2 TC_ZOOTECNIA_ADRIELY AMARAL.pdf: 523151 bytes, checksum: a4e8cc39f319dac76aeb9fa85b9ac250 (MD5) ADRIELY PEREIRA AMARAL.pdf: 249516 bytes, checksum: f1baf98abcdd775e7874615fc3e03806 (MD5)en
dc.description.provenanceApproved for entry into archive by Johnathan Diniz (johnathan.diniz@ifgoiano.edu.br) on 2020-03-17T01:05:04Z (GMT) No. of bitstreams: 2 TC_ZOOTECNIA_ADRIELY AMARAL.pdf: 523151 bytes, checksum: a4e8cc39f319dac76aeb9fa85b9ac250 (MD5) ADRIELY PEREIRA AMARAL.pdf: 249516 bytes, checksum: f1baf98abcdd775e7874615fc3e03806 (MD5)en
dc.description.provenanceMade available in DSpace on 2020-03-17T01:09:22Z (GMT). No. of bitstreams: 2 TC_ZOOTECNIA_ADRIELY AMARAL.pdf: 523151 bytes, checksum: a4e8cc39f319dac76aeb9fa85b9ac250 (MD5) ADRIELY PEREIRA AMARAL.pdf: 249516 bytes, checksum: f1baf98abcdd775e7874615fc3e03806 (MD5) Previous issue date: 2018-03-05en
dc.languageporpt_BR
dc.publisherInstituto Federal Goianopt_BR
dc.publisher.countryBrasilpt_BR
dc.publisher.departmentCampus Morrinhospt_BR
dc.publisher.initialsIF Goianopt_BR
dc.rightsAcesso Abertopt_BR
dc.subjectAditivo - calpt_BR
dc.subjectCoprodutopt_BR
dc.subjectValor nutritivopt_BR
dc.subject.cnpqCIENCIAS AGRARIAS::ZOOTECNIApt_BR
dc.titleSILAGEM DO RESÍDUO DE MILHO DOCEpt_BR
dc.typeTrabalho de Conclusão de Cursopt_BR
Aparece nas coleções:Bacharelado em Zootecnia

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